Найбільші птахи в світі: 10 найбільш великих літаючих хижих гігантів Землі

В сучасному світі нараховується близько 10 600 видів птахів. Вони бувають: плаваючі, літаючі, бігають, сухопутні. Усі різні за своєю вагою, розмахом крила, висоті. На нашій планеті не залишилося і місця де не було б птахів.

У цій статті ми розповімо про найбільш великих літаючих птахів у світі. А також дізнаємося їх вагу, довжину тіла і розмах крила і де живуть.

10. Белоплечий орлан

Вага: 7 кг

Белоплечий орелан – одна з найбільших птахів на Землі. Це хижий птах і вона вважається найрозумнішою на планеті. Рід орлани сімейства яструбиних включає в себе вісім видів. Найбільш відомими є: белоплечий, білоголовий і орлан-білохвіст.

Вага белоплечего орлана становить від семи до дев’яти кілограмів, що зробило його найбільшим у своєму роді. Із-за значної ваги він обмежив свій час в польоті. В середньому він літає 25 хвилин. Розмах його крил при польоті становить 2-2,5 метра.

У цієї птиці різноманітне меню, так як живе при морі. Він харчується: лосось, новонароджені бельки нерпи, або інші новації у вигляді гризунів. За тривалістю життя белоплечие орлани живуть близько 18-23 роки. Рекорд поставила птах, що жила в заповіднику на постійному догляді, він прожив 54 роки.

9. Беркут

Вага: 7 кг

Беркут – хижий птах, що входить в десятку великих птахів планети. Як і белоплечий орлан відноситься до сімейства яструбиних. Цікаво те, що самка набагато крупніше за самця і її вага досягає 7 кілограмів. Чого не сказати про самця, його вага становить 3-5 кілограмів.

Особливістю цієї птиці є великий крючкообразный ніс із загнутим кінцем вниз і більш видовжені пера на зашейке. Крила у беркута довгі близько 180-250 см, широкі і володіють неймовірною силою.

Розташувалася ця птиця на території Європи, Африки, Азії та Америки. Так як беркут птах-хижак, він полює в основному на дрібних тварин: гризунів, зайців, білок, куниць, їжаків, ховрахів, харків та іншу дрібну дичину. Можуть з’їдати і більш великих тварин, наприклад, телят, овець.

За тривалістю життя птах живе довго від 45 до 67 років, зустрічалися приклади, коли беркут жив і довше.

Дивіться також:  Країни з найнижчим рівнем злочинності у світі: топ-10

8. Вінценосний орел

Вага: 3-7 кг.

Цей птах мешкає в Африці, також є хижаком. Вінценосний орел став найнебезпечнішим серед своїх одноплемінників. Він відрізняється силою, спритністю і жорстокістю. Вінценосний орел вважається одним з красивих і граціозних. Його вага становить від 3 до 7 кілограмів. Як ми вже з’ясували це середня вага орлов. Птах настільки швидка, що її видобуток не встигає тікати.

Вінценосний орел з’їдає видобутку іноді і в 5 разів більше її за розмірами, як антилопа, великі мавпи, даманы. Харчується він виключно в своєму гнізді.

Птиця досить велика, потужна, її крила довгі і сильні, розмах крил досягає двох метрів. Особливістю цієї птиці став корона з пір’я на голові. Коли орел в небезпеці або дратівливий, вінець піднімається і пушится, що надає орлу злісний вид.

7. Японський журавель

Вага: 8 кг

Символом любові, сімейного щастя у багатьох країнах стали японські журавлі. Такі асоціації вони отримали завдяки своїй міцній любові, зберігають вірність до кінця своїх днів. Також для багатьох він є уособленням чистоти, спокою і процвітання.

Всі знають японську історію з тисячею журавликів з паперу, за легендою, коли ти їх зробиш, то здійсниться твоє найзаповітніше бажання. Ареал проживання цих журавлів – це в основному Японія і Далекий Схід.

Птах стала однією з великих, її вага становить 8 кілограмів. Оперення в основному біле, шия має чорний колір з білою поздовжньою смужкою. Розмах крил у журавля становить 150-240 сантиметрів.

Годуються журавлі на болотистій місцевості, де знаходять собі їжу у вигляді жаб, ящірок, невелику рибку і різних комах. Тривалість життя цієї птиці різна. У природному середовищі існування вона налічує кілька десятків років, проте в неволі вони можуть прожити до 80 років.

6. Королівський альбатрос

Вага: 8 кг

Воістину велична птах, який недарма має таку назву. Також альбатрос став найбільшою птахом, він має вагу близько 8 кілограмів.

Його тіло велике, щільне, голова порівняно з тілом невелика. Крила мають загострену форму, вони великі, сильні і м’язисті. Розмах крил становить 280-330 сантиметрів.

Дивіться також:  Імператор Олександр III - Спогади С. Вітте

Свої гнізда вони в’ють в області островів Кемпбелл, Чатем і Окленд. Тривалість життя у цих птахів складає 58 років. Харчуються альбатроси в основному тільки морськими продуктами: рибою, рачками, молюсками і креветками.

Під час ходьби альбатроси весь час спотикається за що їх вважають незграбними і тупими, хоча насправді це не так.

5. Дрохва

Вага: 8 кг

Дрохва покликана однією з найбільш важких літаючих птахів. Їх вага вражає, самець виростає до розмірів індика і важить від 8 до 16 кілограмів. Самка важить вдвічі менше від 4 до 8 кілограмів. Особливістю дрохви стали не тільки її великі габарити, але і строката забарвлення і неоперенные лапки.

Оперення дрохви дуже красиве. Воно складається з рудого, чорного, з домішкою білого і попелясто-сірого кольору. Цікаво, що їх забарвлення не залежить від пори року, але самки весь час повторюють за самцями.

Розмах крил дорівнює 1,9-2,6 метрів. З-за великої ваги, дрохва з тяжкістю злітає, але летить швидко і впевнено, витягнувши шию і підібгавши ноги. Ареал проживання розкиданий по всім куточкам євразійського континенту.

У птиці досить різноманітний раціон. Вона може вживати, як тварин, так і рослин. З рослинного світу дрохва любить: кульбаба, конюшина, козельці, капусту городню. Дрофа не може похвалитися тривалої тривалістю життя, максимально дрохва може прожити 28 років.

4. Лебідь-трубач

Вага: 8-14 кг

Цей вид лебедя є найбільшим серед лебедів. Його вага становить від 8 до 14 кілограмів. Забарвленням він нічим не відрізняється від інших лебедів, але його можна впізнати по чорному дзьобу.

Лебідь-трубач розташовується на болотах в тайзі. Ми знаємо, що більшу частину свого життя лебідь проводить у воді. Злітає він насилу і то йому потрібно спочатку розбігтися. Розмах крил дорівнює 210 сантиметрам.

Харчування лебедя-трубача нічим не відрізняється від інших. Він також харчується рослинними кормами. В його перевазі більше: зелені стебла різних водних рослин, наприклад, лілії, водорості. Також може вживати комах, молюсків, личинок і дрібну рибу.

Дивіться також:  Караваджо - Цікаві факти з життя

Щоб дістати їжу, він опускає у воду тільки голову. Завдяки своїй довгій шиї, лебідь може діставати їжу з глибини. Термін життя в середньому у них становить 20 років.

3. Сніговий гриф

Вага: 11 кг

Цю птицю ще називають гімалайським грифом. Вони увійшли в число найбільш великих і хижих птахів. Вага грифа становить 6-11 кілограмів. Їх відмінною рисою стало темне оперення і гола голова, шия покрита невеликою кількістю пір’я. У них довгі і широкі крила, розмах яких становить 310 сантиметрів.

Очевидною відмітною особливістю анатомічної грифа став великий обсяг зобу і шлунка. Також гриф відрізняється і своїм харчуванням – падальник. Він харчується виключно трупами ссавців, в основному копитних. Мешкають грифи на всіх континентах, крім Антарктиди та Австралії. Вид широко поширений в Африці, на південь від Сахари.

2. Андський кондор

Вага: 15 кг

Самий великий представник сімейства грифів. Вага його тіла становить 15 кілограмів. З-за своїх великих крил, розмах яких становить 3 метри. Цей факт зробив кондора найбільшою хижий птах у світі.

Вони живуть досить довго до 50 років. Розташувалися ці птахи в Андах. Особливістю цієї птиці стала лиса голова, багато хто вважає це потворним. Але це відмітна частина у птахів-падальщики. Живиться кондор птахом і навіть іноді яйцями інших пернатих. Після тривалого голодування, він може з’їсти близько 3 кілограмів м’яса.

1. Рожевий пелікан

Вага: 15 кг

По особливому гарний птах. Вона відрізняється від вище перерахованих своїм цікавим блідо-рожевим відтінком оперення. Рожевий пелікан став і одним з найбільших, вага самця дорівнює 15 кілограмів, а самка в два рази менше. Розмах крил становить приблизно 3,6 метра.

Його цікавий політ полягає в глибокому розмах крила, він намагається довше парити в повітрі. Особливістю рожевого пелікана став його довгий дзьоб.

Харчуються вони морськими мешканцями, в основному це велика риба, яку вдається зловити. Розташувалися ці птахи в області від Дунаю до Монголії. На превеликий жаль, рожевий пелікан вважається вимираючим видом і вони занесені в Червону книгу.