Як скинути налаштування роутера, кнопка reset, скидання до заводських налаштувань, налаштування роутерів asus, tplink, zyxel

Для початку слід пам’ятати, що після перезавантаження скидаються всі призначені для користувача настройки, тому не варто робити це, якщо ви не зберегли свої дані, або не зможете потім їх відновити.

Як скинути настройки кнопкою «Reset»

  • Не зайвим буде переконатися, що маршрутизатор включений.
  • Знайти кнопку «Reset«. Вона може бути підписана «WPS/Reset» і розташовуватися на задній або передній частині. Зазвичай вона втоплена (більше схожа на дірочку), для того, щоб випадково її не натиснути.

  • Тому бажано озброїтися чимось тонким, наприклад, скріпкою, зубочисткою або ручкою, і затиснути кнопку не менше ніж на 10 секунд. Після цього лампочки на панелі почнуть швидко блимати або згаснуть, залежно від моделі. Треба припинити тиснути на кнопку і почекати коли роутер перезавантажиться.

Як скинути налаштування роутера TP-Link

Для того щоб зробити це через сторінку управління на ПК потрібно лише послідовно натиснути

  • «Системні інструменти» (System Tools) — зліва в головному меню
  • «Заводські налаштування» (Factory Defaults) — підпункт попереднього
  • «Відновити» (Restore) – на робочої зоні
  • «ОК» (на спливаючому вікні, яке попереджає про втрату всіх параметрів)

Російський інтерфейс

Англійський інтерфейс

Скидання налаштувань Аѕиѕ

Аналогічні дії потрібні і для Аѕиѕ

  • Адміністрування(1)
  • Керування налаштуваннями (2)
  • Відновити (3)
  • ОК (у спливаючому вікні)

Як скинути роутер ZyXEL

Є кілька способів

  1. З допомогою веб-конфігуратора. Натискаємо крок за кроком
    • «Management»
    • «Maintenance»
    • «Click Here» в одній лінійці з пунктом «Load Factory Defaults» у вікні, яке з’явилося

    • ОК (для підтвердження у діалоговому вікні)

  2. Використовуючи Telnetабо SSH
    • Потрібно підключити до комутатору Telnet або SSH з допомогою порту або ізольованого Management-порту

    • Авторизуватися
    • Переключитися в режим «enable mode» (ввести команду «en» і після цього ім’я користувача і пароль)
    • Ввести команду «erase run«
  3. Використовуючи консольний порт
    • Підключити маршрутизатор до порту
    • Ввести логін та пароль.
    • Ввести команду «erase run«.
    • Чекати завантаження заводських налаштувань.
    • Після цих кроків роутер повинен перезавантажитися і скинути всі налаштування до заводських.

Як використовувати iPhone або телефон для роздачі інтернету