Що таке режим розробника і як його увімкнути або вимкнути на Андройде

Цей режим відкриває безліч опцій і налаштувань, які доступні для розробників додатків. Велика частина з них користувачам не потрібна, проте є і ті, без яких важко обійтися. До таких відноситься опція налагодження USB, вона дозволяє змінювати файли і встановлювати різні кастомні рекавері, які можуть бути швидше і зручніше стандартних. У статті буде розказано про те, як його включити. Інструкція буде наведена для стандартного виду меню андроїда.

Включаємо режим розробника

Першим ділом користувачу потрібно запустити меню. В ньому потрібно знайти розділ, який називається «Про телефон» або «Про планшеті». Після цього користувачеві потрібно швидко клікати по номеру збірки.

Протягом цього процесу на екрані будуть виникати різні повідомлення про те, що користувач знаходиться на правильному шляху. Після радісної новини про те, що користувач отримав права розробника, натискання можна припинити.

Зазвичай пункт з відповідною назвою знаходиться прямо в головному меню, хоча і може ховатися в розділі «Додатково», просто слід шукати пункт «Для розробників». Тут може знадобитися додаткова активація.

Цей метод працює для більшості пристроїв і прошивок, однак, у сильно зміненій прошивці може і не спрацювати. У цьому випадку потрібно шукати інструкцію конкретно для неї.

Відключення режиму розробника

Більшість смартфонів містить опцію, яка дозволяє відключити всі функції, які доступні розробникам, однак, сам цей пункт більше нікуди не зникає. Деякі користувачі цікавляться тим, як від нього позбутися, якщо в ньому більше немає необхідності.

Для початку, користувачеві потрібно зайти в налаштування, а звідти перейти до додатків. Тут слід активувати опцію, яка дозволить відобразити всі утиліти. У повному списку слід знайти програму з назвою «Налаштування» і клацнути по ньому. У вікні властивостей доведеться перейти до розділу сховища. В ньому можна буде стерти дані, так і слід вчинити.

Створення та налаштування пошти на телефоні Андроїд і на iOS

Користувач може отримати попередження про те, що всі облікові записи будуть вилучені з пам’яті, однак, у більшості випадків цього не станеться. Після завершення процесу, розділ для розробників пропаде з меню.

Однак, на деяких пристроях немає можливості стерти інформацію для налаштувань, такий пункт заблокований або повністю відсутня. У цьому випадку, видалити його можна тільки при повному скидання на заводські настройки. Не варто забувати, що це призведе до втрати всіх даних, додатків і облікових записів. Фактично, девайс доведеться налаштовувати з самого початку.

У разі, якщо все ж потрібно це зробити, буде найкраще переписати всі дані на інші носії перед початком процесу. Після того, як все буде збережено, потрібно зайти в пункт та Відновлення, який знаходиться в налаштуваннях, а звідти пройти у Скидання налаштувань. Залишиться дочекатися закінчення процесу.

На цьому всі способи включення і відключення даного режиму закінчені.