Що таке директ в Инстаграме, де він знаходиться, як зайти, відкрити або закрити Instagram Direct на телефоні Андроїд або компютері

Instagram – дуже популярна і затребувана соціальна мережа для обміну фото, відео, картинками і просто спілкування. Його можна використовувати на комп’ютері (ПК), планшеті або мобільному телефоні. Для передачі інформації крім звичайного чату можна застосувати вкладку директ в Instagram, яка має певні особливості.

Що таке директ?

Директ — це вкладка в Instagram (Instagram direct), створена для листування з користувачами, надсилання фото та відео файлів, створення чатів. Він завжди перед очима, має простий і легкий інтерфейс. Позначення – іконка паперового літачка у верхньому правому куті сторінки.

Це аналог особистого повідомлення. Тобто, якщо користувач бачить повідомлення «пишіть в директ», це означає, що очікується особиста переписка.

Де знаходиться і як працює директ?

Процес входу і використання даної вкладки однаковий для смартфонів і планшетів. Потрібно тільки завантажити додаток Instagram та авторизуватися. Значок програми з’явиться в меню. Після відкриття слід натиснути на іконку літачка. На комп’ютері в звичайному браузері користуватися подібною функцією неможливим.

Дивіться також:  Створити кросворд онлайн із своїх слів або автоматично

Для використання на комп’ютері в Windows 10 потрібно через магазин Microsoft скачати додаток і запустити його після завантаження. Для інших версій Віндовс доведеться завантажити спеціальні емулятори Андроїд або інші програми. Рекомендується завантажувати і працювати з Instagram через:

  1. Android BlueStacks – дає можливість використання директ на ПК, а також підвищує продуктивність системи для завантаження сучасних Андроїд ігор.
  2. Instagram for web – плагін для ефективної роботи в браузері.

Груповий чат в Direct

Директ в Instagram, як і інші соціальні мережі, дозволяє створювати групові чати для різних цілей. Тут присутній ліміт (обмеження) – до 15 користувачів. Алгоритм дій:

  1. Натиснути на літачок.
  2. Натиснути на знак плюс.

  3. Вибрати більше 2 співрозмовників.

  4. Натиснути на слово «далі».
  5. Набрати текст повідомлення, додати файли (також смайли, підпис, ефекти).
  6. Натиснути на слово «відправити».

Гарне оформлення профілю Instagram – перший крок до популярності

Дивіться також:  Як зробити всі букви великими у Word, чи всі великі літери зробити малими прописними (малими), змінити регістр символів у Ворд

Як дізнатися, що повідомлення прочитали?

Подібна опція можлива тільки при використанні програми на мобільному телефоні або смартфоні. Спочатку потрібно зайти в Instagram і натиснути на кнопку в верхньому правому куті. Знайти потрібний профіль і клікнути по ньому. Знайти відправлене повідомлення або файл. Під текстом з’явиться слово переглянуто або значок у вигляді ока.

Як відновити листування в директ?

Якщо листування в директ з якої-небудь причини вилучена, існує перелік способів її відновлення:

  1. Попросити співрозмовника скопіювати текст, фото або відео і переслати в Instagram.
  2. Написати в службу підтримки та попросити адміністрацію відновити втрачені дані.

У дуже рідкісних випадках застосовуються й інші методи. Це скачування та застосування платного софта. Але і вони не дадуть гарантії з повернення важливої інформації.

Помилки відправлення

Якщо виникають помилки при відправленні повідомлень або файлів, то причини можуть бути різні:

  1. Вхід був здійснений з декількох пристроїв.
  2. Відбулося блокування із-за надмірної активності.
  3. Співрозмовник змінив нік.
  4. Співрозмовник додав користувача у чорний список.
  5. Сталася помилка системи (слід перезавантажити пристрій і запустити додаток заново).
  6. Підключення до інтернету було перервано, внаслідок чого лист не вирушило.
Дивіться також:  Як включити блютуз на ноутбуці Віндовс 10 - докладна інструкція

Як закрити директ?

При небажанні використовувати директ повністю закрити його не вийде. Тут можна скористатися кількома альтернативними способами:

  1. Видалити листування зі співрозмовником безповоротно.
  2. Зробити у вкладці налаштування приватності.
  3. Здійснити блокування (при цьому повідомлення і файли не будуть більше приходити).
  4. Можна занести користувача в чорний список шляхом натискання на полі поскаржитися.
  5. Можна вказати в профілі інші дані для зв’язку (логін скайп, номер телефону або адресу електронної пошти).

Для користувачів Instagram – це цікава і потрібна функція. Вона має простий і зрозумілий інтерфейс. Всі передані файли видно виключно співрозмовнику. Розробники планують і далі удосконалювати месенджер для більш ефективного використання.

Завантаження фотографій в instagram з комп’ютера