Найбільший орел в світі: топ-10 великих особин

Орли — це досить великі хижі птахи, які відносяться до сімейства яструбиних. Проживають вони в Африці, а також в Євразії і Північній Америці. У цих тварин досить великий розмах крил — може досягати 2,5 метра. Дуже красиві і дивовижні істоти.

Найчастіше орли воліють полювати на невеликих хребетних тварин. Спочатку вони виглядають їх ще ширяючи в небі. Варто відзначити, що деякі види можуть цілком харчуватися простий падаллю.

В даний час чисельність цих птахів скорочується. Це відбувається з тієї причини, що люди знищують нашу природу, розвиваючи при цьому сільськогосподарську діяльність. Все сильно позначається на скороченні корми для орлів.

У цій статті ми розглянемо, що собою представляють самі великі орли в світі.

10. Орел карлик

Орел карлик — один з невеликих представників цього дивного сімейства. Багато хто відзначає, що він дуже привабливий, так як його статура схоже з канюком.

На відміну від сокола, орел карлик воліє полювати не тільки на небі, але й на землі. Вперше цей вид був вивчений в 1788 році. Така назва цілком виправдовує розміри даної птиці. В даний час відомо тільки 2 її підвиди. Одні мають темне оперення, а інші — світле.

Варто зазначити, що саме цьому виду індоєвропейці надавали досить велике значення. Насправді назва «карлик» абсолютно не відповідає зовнішності суворою і досить небезпечною птиці. Її невеликі розміри компенсуються потужними лапами і чіпкими кігтями.

Орел карлик може спокійно жити в Європі, а також в Південній Африці і Середньої Азії. Харчуватися воліє зайцями і кроликами, щурами, а також скворцами, сороками, лісовими жайворонками, куріпками і багатьом іншим.

9. Яструбиний орел

Яструбиний орел — це досить великий птах, яка відноситься до сімейства яструбиних. Довжина одного його крила становить майже 55 див. Забарвлення буває абсолютно різна — в основному червонувато-бура.

Дивіться також:  Михайло Ломоносов - біографія, особисте життя, фото

Проживає такий вид орлов в тропічній і субтропічній зоні. Живиться він невеликими ссавцями, кроликами, зайцями, куріпками голубами. Видобуток може ловити на землі і в повітрі.

В даний час відносять до вимираючих. Причина винищення — люди. Варто зазначити, що дуже часто ці птахи гинуть на проводах ліній електропередач.

8. Кам’яний орел

В даний час чисельність кам’яних орлов оцінює від ста до тисячі особин. Вперше цей вид був виявлений в 1822 році. Мешкає в Африці, Центральній і Південній Азії. Наприклад, в Індії, кам’яний орел воліє жити біля невеликих містечок. Багато жителі відзначають, що його можна побачити на висоті близько трьох тисяч метрів.

Ці тварини дуже добре прив’язуються до своїх місць проживання, і тому рідко їх залишають. В основному ведуть денний спосіб життя, а на полювання вилітають досить рано вранці. Ввечері вирушають на нічліг.

У раціон харчування входять середні і великі комахи. Тривалість життя такої птиці не більше 30 років.

7. Підорлик великий

Великий підорлик має довжину тіла близько 65-75 сантиметрів. Самки значно більші за самців. Оперення в основному однотонні, темно-бурі, зате потилицю може бути пофарбований трохи світліше.

Воліють жити в Євразії, Польщі, Угорщини і навіть Китаї. Зиму зустрічають в Індії та Ірані. Можна побачити також і в Росії.

Такий вид орлов воліє жити більше в мішаних лісах, а також близько луків, боліт. Підорлик намагається зловити свою жертву з великої висоти. Їжею йому служать гризуни, а також невеликі плазуни і земноводні.

В даний час цих тварин розводять в неволі. Вони занесені в Червону книгу Росії, так як їх популяція значно скорочується.

Дивіться також:  Найбільші комахи в світі: топ-10

6. Іспанська могильник

Іспанська могильник отримав свою назву від принца Адальберта Баварського. Ще донедавна цей вид розглядається як підвид могильника, але вже в даний час вважають його окремим видом. Довжина тіла складає всього 80 см, розмах крила буває до 2,2 метра.

Оперення має темно-коричневе. Можна зустріти в Іспанії, а також Португалії. В основному іспанська могильник воліє харчуватися кроликами, а також гризунами, зайцями, голубами, качками і іноді навіть лисицями.

Спокійно відчуває себе на відкритих ландшафтах. Варто відзначити, що цей вид орлов воліє вести моногамний спосіб життя. В даний час відомо про зменшення популяції птахів. Гинуть в основному із-за незаконних отруйних принад, які розкладають люди.

5. Могильник

Могильник — це досить великий птах, яка відноситься до сімейства яструбиних. Воліє жити в лісостеповій смузі Євразії, а також в центральних районах Китаю.

Полює на ховрахів, бабаків, невеликих зайців і птахів. Вважається окремим самостійним видом. Від беркута, наприклад, відрізняється меншими розмірами.

Орнітологи вважають, що даний вид назвали так тому, що вони закопують своїх померлих родичів. В даний час внесені в Червону книгу Росії, так як їх популяції скорочуються.

4. Степовий орел

В даний час степовий орел вважається досить рідкісним вимираючим видом. Але ще буквально три десятки років тому вони були численними і поширеними.

Коли орел досягає віку чотирьох років, він змінює своє забарвлення на темно — бурий. Зустрічається на території Росії, в Астраханській і Ростовської області.

Щоб йому нормально існувати, необхідні відкриті простору, яке не зворушені людьми. У більшості випадків веде саме денний спосіб життя. Цілком може живитися дрібними і середньої величини гризунами і ховрахами.

Дивіться також:  Найменший чоловік у світі

3. Кафрський орел

Кафрський орел вважається досить великою птицею. Відрізняється від інших тим, що на плечах має 2 білі смуги у вигляді латинської літери V. Вперше вивчив їх французький натураліст Рене в 1831 році.

В більшості своїй проживають в Південній Сахарі. Селяться в більш сухих гірських місцевостях. Ведуть цілком простий спосіб життя. Орли сильно прив’язуються до свого домашнього ділянки, і його намагаються не залишати.

Варто відзначити, що кафрський орел видає дивні звуки, які схожі на голоси молодих індиків. Живиться невеликими антилопами, мавпами, зайцями, а також кроликами. У рідкісних випадках може використовувати і падаль. Перед тим як напасти на свою жертву, вони спускаються низько до землі.

2. Клинохвостый орел

Клинохвостый орел — це виключно денна хижий птах, зустрічається в основному в Австралії, а також на Тасманії. Своє гніздо воліє будувати на більш високих деревах, звідки можна побачити всі околиці. Сприятливі умови там, де для них достатньо корму.

Чудово можуть харчуватися і падлом, але основна їх здобич — це кролики, ящірки і невеликі птахи. Були відомі випадки нападу на маленьких ягнят.

1. Беркут

Беркут вважається однією з самих великих птахів, які відносяться до сімейства яструбиних. Він має не тільки значні розміри, але і специфічний смак.

Може пристосовуватися до абсолютно різних умов. Побачити його практично неможливо, так як він володіє великим розумом і хитрістю і практично завжди уникає зустрічі з людиною.

В даний час їх чисельність значно скорочується. Живе на Алясці, в Росії, в Білорусії, Іспанії. Харчується зайцями, лисицями, бабаками, черепахами, білками і багатьом іншим.