Найбільші тварини в світі: топ-10 гігантів Землі

Наш побутовий світ створений навколо середніх висот. Зростання жінки в середньому 1,6 метра, у той час як чоловіки мають зріст близько 1,8 метра. Шафи, транспортні засоби, дверні прорізи – всі вони розроблені з урахуванням цих середніх значень.

Природа, однак, не призначена для усереднених значень. Види і типи всіх живих істот еволюціонували впродовж століть, щоб бути як раз підходить для їх потреб висоті. Так що, будь то жираф або бурий ведмідь, ці тварини знаходяться настільки високо, наскільки їм необхідно.

Ця планета сповнена істот, великих і маленьких, але ви можете бути здивовані, дізнавшись, наскільки великими можуть бути деякі тварини. Незважаючи на те, що сила тяжіння стримує всі, деякі істоти, схоже, виграють боротьбу з гравітацією і досягають неймовірних розмірів.

Хочете дізнатися, які найбільші тварини в світі? Тоді представляємо вам список з 10 рекордно великих гігантів Землі.

10. Африканський буйвол, до 1,8 м

Африканського буйвола іноді плутають з американським бізоном, але вони дуже різні.

У африканського буйвола довге кремезна тіло, яке може важити до 998 кг і досягати в зростанні 1,8 метра. Оскільки за ними часто полюють, їх кількість зменшується, але поки, на щастя, не досягло критичної позначки.

9. Східна горила, до 1,85 м

Східна рівнинна горила, також відома як горила Грауэра, є найбільшою з чотирьох підвидів горил. Вона відрізняється від інших своїм кремезним тілом, великими руками і короткою мордою. Незважаючи на свої розміри, східні рівнинні горили харчуються в основному фруктами та іншими трав’янистими матеріалами, як і інші підвиди горил.

Під час заворушень у Демократичній Республіці Конго горили були уразливі для браконьєрства, навіть у національному парку Кахузі-Біега, де проживає найбільша населення охоронюваних східних рівнинних горил. Бунтівники і браконьєри вторглися в парк, і люди встановили незаконні міни.

Дивіться також:  Куди тече каналізація – Цікаві факти

За останні 50 років ареал східної рівнинної горили скоротився як мінімум на чверть. За даними останнього перепису, проведеного в середині 1990-х років, у дикій природі залишилося тільки 16 900 тварин, але після більш ніж десятирічного руйнування і фрагментації місць проживання і цивільних заворушень чисельність східних горил, можливо, скоротилася на половину або більше.

Дорослі чоловічі особини горили важать до 440 фунтів і можуть досягати висоти 1,85 метрів, стоячи на двох ногах. Зрілі чоловічі горили відомі як «срібні спини» за білі волосся, які розвиваються на їх спині у віці близько 14 років.

8. Білий носоріг, до 2 м

Більшість (98,8%) білих носорогів зустрічаються тільки в чотирьох країнах: Південній Африці, Намібії, Зімбабве й Кенії. Дорослі самці можуть досягати 2 метри у висоту і важить 3,6 тонни. Самки значно менше, але можуть важити 1,7 тонни. Вони – єдині носороги, яким не загрожує небезпека, хоча вони і зазнали основний удар від сплесків браконьєрства в останні роки.

Північний білий носоріг колись зустрічався в південній частині Чаду, в Центральноафриканській Республіці, на південно-заході Судану, в північній частині Демократичної Республіки Конго (ДРК) і на північно-заході Уганди.

Однак браконьєрство призвело до їх зникнення в дикій природі. І зараз на землі залишилося лише 3 особи – всі вони в полоні. Майбутнє цього підвиду дуже безрадісне.

7. Африканський страус, 2,5 м

Страуси – це великі нелітаючі птахи, що мешкають більш ніж в 25 країнах Африки, включаючи Замбію і Кенії, і в самій західній частині Азії (в Туреччині), але їх можна знайти по всьому світу. Іноді їх вирощують заради м’яса, хоча в Австралії існують дикі популяції.

За даними Африканського фонду дикої природи, у страусів немає зубів, але у них є самі великі очні яблука серед будь-яких наземних тварин та вражаюче зростання – 2,5 метра!

Дивіться також:  Цікаві факти про книжки: 10 самих незвичайних і пізнавальних

6. Червоний кенгуру, до 2,7 м

Червоний кенгуру простягається по всій західній та центральній Австралії. Його діапазон існування охоплює чагарникові, лучні і пустельні райони. Цей підвид зазвичай обживається у відкритих місцях проживання з невеликою кількістю дерев для тіні.

Червоні кенгуру здатні зберігати достатньо води і вибирають багато свіжої рослинності, щоб вижити в посушливих умовах. Хоч кенгуру і харчується в основному зеленою рослинністю, особливо свіжою травою, він здатний отримати з їжі достатньо вологи навіть тоді, коли більшість рослин виглядають коричневими і сухими.

Самці виростають кенгуру в довжину до півтора метрів, а хвіст додає ще 1,2 метра до загальної довжини.

5. Верблюд, до 2,8 м

Одногорбые верблюди, звані арабськими верблюдами, є самими високими з видів верблюдів. Самці досягають висоти близько 2,8 метра. І хоча у них є тільки один горб, цей горб зберігає 80 фунтів жиру (а не води!), необхідних для додаткового харчування тваринного.

Незважаючи на їх вражаюче зростання, верблюди-дромадеры вимерли, принаймні, в дикій природі, але вигляд існують вже майже 2000 років. Сьогодні цей верблюд одомашнений, і це означає, що він може блукати в дикій природі, але зазвичай під пильним поглядом скотаря.

4. Бурий ведмідь, 3,4 м

Бурі ведмеді – це сімейство з безліччю підвидів. Тим не менш, бурі ведмеді, також іноді називають ведмедями грізлі, є одними з найбільших хижаків на планеті. Як тільки вони встають на задні лапи, вони стають у висоту аж до 3,4 метра, залежно від породи ведмедя.

Враховуючи кількість підвидів і діапазон місць проживання – ви можете знайти бурих ведмедів у Північній Америці та Євразії – бурий ведмідь, як правило, вважається найменшим занепокоєнням Міжнародного союзу охорони природи (МСОП), але все-таки існують деякі осередки, в основному через руйнування місць проживання та браконьєрства.

Дивіться також:  Біографія Поліни Гагаріної

3. Азіатський слон, до 3,5 м

Азіатський слон, що досягає висоти 3,5 метра, є найбільшим живим наземним тваринам в Азії. З 1986 року азіатський слон занесений в Червону книгу як що знаходиться під загрозою зникнення, оскільки популяція скоротилася як мінімум на 50 відсотків за останні три покоління (за оцінками, це 60-75 років). Йому в першу чергу загрожують втрата і деградація середовища проживання, фрагментація та браконьєрство.

Найбільший з коли-небудь зареєстрованих азіатських слонів був застрелений махараджей Сусанга на пагорбах Гаро в Ассамі (Індія) у 1924 році. Він важив 7,7 тонни, і був зростанням 3,43 м.

2. Африканський слон, до 4 м

В основному слони живуть в саванах Африки на південь від Сахари. Вони можуть жити до 70 років, а їх зростання досягає 4 метрів.
Хоча слони є рідними для 37 африканських країн, за оцінками Африканського фонду дикої природи, на Землі залишилося лише близько 415 000 слонів.

Близько 8% популяції слонів у світі браконьируются щорічно, і вони повільно розмножуються – вагітність слонів триває 22 місяці.

1. Жираф, до 6 м

Жираф – найбільша рудиментарне тварина і найвище з усіх наземних ссавців. Жирафи займають відкриті луки і саван у Центральній, Східній і Південній Африці. Вони є соціальними тваринами і, як правило, живуть в стадах до 44 особин.

Відмінні характеристики жирафів включають його довгу шию і ноги, а також унікальний колір і малюнок вовни.

Формально відомий як Giraffa camelopardalis, за даними National Geographic, середній жираф має зріст від 4,3 до 6 метрів. Більшу частину зростання жирафа складає, зрозуміло, його довга шия.