Армійський мураха – опис, де живе, чим харчується, фото

Найнебезпечніші в світі мурахи – це армійські мурахи, які водяться в руслах річки Амазонки, в Азії та Африці. Розмір таких мурах коливається від 12 мм до 3 див. Тіло цих небезпечних мурах має жовто-сірий окрас і вкрите безліччю волосків. У них є мечеподобные жала розміром в половину тіла. Армійські мурахи агресивні і зовсім сліпі. Все, що їм трапляється на шляху, перетворюється на дрібні шматочки. Вони не бачать і не відчувають розмірів видобутку і нападають на все, що рухається.

Назва «армійський мураха» сталося від того, що тисячна колонія ніколи не сидить на місці. Зупиняється їх рух тільки тоді, коли королева відкладає яйця. Поки вона відкладає їх, мурашки, шукають їжу для майбутнього потомства. Коли з’являються маленькі мурашки, то ці небезпечні мурахи продовжують рух колони далі.

Чи небезпечні армійські мурахи для людини?

Відомі відомості про те, що колонія цих мурах з’їдала тварин розмірами з коня. На жителів Африки армійські мурахи наводять страх і жах, так як знищують все на своєму шляху. Вони навіть навчилися прокладати мости із самих себе, щоб перебратися через річку. Ці гігантські мурахи їдять домашніх птахів, щурів. Люди знаходять мертвими прив’язаних коней і собак. Страшно навіть уявити, що станеться з людиною, якщо зустрінеться така армія. Велика тварина вони з’їдають приблизно за 6 -7 днів.

Застосування армійських муравйов в медицині.

В Африці армійські мурахи використовуються як хірургічні затискачі. Їх підносять до краю рани, мурахи прокушують її, після чого тіло мурашки відсікається, а щелепи з’єднують краї, поки рана не заживе.

На сьогоднішній день досі точно не відомо, скільки видів мурах існує в світі, але вчені з вірогідністю можуть заявити, що саме армійські мурахи є найбільш небезпечними у світі мурахами.